آنافيلاکسي«عمومي«
 
    
آنافيلاکسي
معرفی بیماری
fjrigjwwe9r0tblBimari:des_Bimari

آنافيلاکسي يک واکنش آلرژيک جدي است که به طور ناگهاني آغاز مي‌شود و مي‌تواند منجر به مرگ گردد.

مشخصات
fjrigjwwe9r3tblBimari:Text_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Text_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Text_Bimari
علل‌:

دلايل معمول آنافيلاکسي شامل نيش حشرات، مواد غذايي و داروهاست.آنافيلاکسي به دليل ترشح واسطه پروتئين از انواع به خصوصي از گلبول‌هاي سفيد خون اتفاق مي‌افتد. واسطه اين پروتئين‌ها مي‌توانند يک واکنش آلرژيک را آغاز کنند و يا واکنش را تشديد نمايند. علت ترشح اين پروتئين‌ها مي‌تواند يا واکنش دستگاه ايمني باشد و يا دليل ديگري که به دستگاه ايمني مربوط نيست. آنافيلاکسي بر اساس علائم و نشانه‌ها در فرد تشخيص داده مي‌شود. درمان اوليه تزريق اپي نفرين است که در بعضي مواقع با ساير داروها ترکيب مي‌شود. افراد با بيماري‌هاي آتوپيک نظير آسم، اگزما، يا رينيت در معرض خطر بيشتر ابتلا به آنافيلاکسي نسبت به غذا، لاتکس، و عوامل راديوکانتزاست زا هستند. اين افراد کمتر در خطر ابتدا به آنافيلاکسي نسبت به داروهاي تزريقي و نيش حشرات هستند. يک بررسي در خردسالان مبتلا به آنافيلاکسي نشان داد که 60% آن‌ها سابقه بيماري‌هاي آتوپيک را داشته‌اند. بيش از 90% خردسالاني که به دليل ابتلا به آنافيلاکسي جان خود را از دست داده‌اند مبتلا به آسم بوده‌اند. افرادي که به اختلال‌هاي ناشي از مست سل بيش از اندازه در بافت‌هاي خود (ماستوسيتوز) دچار هستند يا مست سل‌هاي بيشتري دارند، در معرض خطر بيشتري هستند. هرچه فاصله زماني بين آخرين تماس با عاملي که منجر به واکنش شده است طولاني تر باشد، خطر واکنش جديد کم تر خواهد بود.

عوارض ‌:

آنافيلاکسي در 20% 0?7– موارد منجر به مرگ مي‌شود. برخي از مرگ‌ها ظرف چند دقيقه اتفاق افتاده است. افرادي که دچار آنافيلاکسي ناشي از تمرينات بدني هستند، معمولا نتايج خوبي دارند، و با افزايش سن، بازگشت‌هاي کمتر و کم شدت تري خواهند داشت.

درمان ‌:

آنافيلاکسي يک وضعيت اضطراري پزشکي است که به اقدامات نجات بخشي مانند کنترل راه‌هاي تنفسي، اکسيژن اضافي، حجم زياد مايعات داخل وريدي، و نظارت دقيق احتياج دارد. اپي فرين درماني است که در ميان ساير روشها ارجحيت دارد، علاوه بر اپي نفرين، آنتي هسيتامين و استروئيد نيز معمولا استفاده مي‌شود.زماني که فرد به حالت نرمال باز مي‌گردد بايد بين 2 تا 24 ساعت در بيمارستان تحت نظر باشد تا از عدم بازگشت علائم اطمينان حاصل شود، چرا که علائم در صورتي که فرد دچار آنافيلاکسي دو مرحله‌اي شده باشد برگشت مي‌کنند.

نشانه ها
fjrigjwwe9r2tblBimari:Neshaneh_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Neshaneh_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Neshaneh_Bimari

آنافيلاکسي معمولا علائم بسيار متفاوتي را ظرف چند دقيقه يا ساعت ايجاد مي‌کند. اگر علت آنافيلاکسي ماده‌اي باشد که مستقيما به بدن و جريان خون وارد شده است (درون وريدي)، علائم آنافيلاکسي به طور متوسط بين 5 تا 30 دقيقه ظاهر مي‌شوند. زمان متوسط 2 ساعت خواهد بود اگر علت غذايي باشد که فرد مصرف کرده است. رايج ترين قسمت‌هايي که درگير مي‌شوند عبارتند از: پوست (90-80%)، ريه و راه تنفسي (70%)، معده و روده (45-30%)، قلب و رگ‌هاي خوني (45-10%)، و سيستم عصبي مرکزي (15-10%) معمولا دو مورد و يا بيشتر از اين سيستم‌ها درگير مي‌شوند.

آنافيلاکسي معمولا با علايمي همچون ضايعات جلدي، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است.

زمان مراجعه به پزشک
fjrigjwwe9r1tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:morajePezeshk_Bimari
رژیم غذایی
fjrigjwwe9r3tblBimari:Rejim_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Rejim_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Rejim_Bimari
پیشگیری
fjrigjwwe9r1tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Pishgiri_Bimari

براي پيشگيري از آنافيلاکسي توصيه مي‌شود از آنچه که در گذشته باعث بروز واکنش شده است دوري شود. زمانيکه اين کار ممکن نيست، ممکن است درمان‌هايي وجود داشته باشد که بدن را از واکنش به ماده آلرژي زاي معلوم بازدارد.(حساسيت زدايي) مداواي سيستم ايمني (ايمن درماني) با خانواده غشاء بالان، در حساسيت زدايي 90-80% بزرگسالان و 98% خردسالان عليه آلرژي به زنبورهاي عسل، زنبورها (بدون عسل)، زنبور سرخ، زنبورهاي ژاکت زرد و مورچه‌هاي آتشين مفيد است ايمن درماني دهاني مي‌تواند در حساسيت زدايي برخي افراد نسبت به غذاهاي معيني نظير شير، تخم مرغ، مغزهاي آجيلي و بادام زميني موثر باشد، اما اين درمان‌ها گاها عوارض جانبي بدي به همراه دارند. حساسيت زدايي براي بسياري از داروها نيز ممکن است، با اين حال اغلب مردم بايد به سادگي، از مصرف داروي مشکل ساز اجتناب کنند. براي کساني که نسبت به لاتکس آلرژي دارند مهم است که از غذاهايي با ترکيبي مشابه با آنچه پاسخ ايمني ايجاد کرده است دوري کنند (غداهايي با آلرژي متقاطع) از جمله آواکادو، موز، و سيب زميني.

آزمایشهای تشخیص بیماری
fjrigjwwe9r0tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Azamayesh_Bimari

اي‌آرسي‌پي (ERCP)

متخصصین مربوطه
fjrigjwwe9r0tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Motekhases_Bimari
راهنمایی بیشتر
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
تماس با آی پزشک
عضویت در آی پزشک
جستجو در آی پزشک
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
وب ایمیل : info@IPezeshk.com