آشالازي«گوارش و کبد«
بيمارستان خصوصي
 
    
آشالازي
معرفی بیماری
fjrigjwwe9r3tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:des_Bimari

نوعي اختلال حرکتي نادر مري است که با انقباض تونيک اسفنگتر تحتاني مري مشخص مي‌گردد. در اين بيماري اسفنگتر تحتاني مري به طور متناسب با بلع شل نمي‌شود و همزمان با اين مشکل مري متسع و بدون انقباضات کرم‌وار است. علت اين اختلال تحليل شبکه عصبي مري است. بيماران اغلب در بلع غذا مشکل دارند.

آشالازي بيماري نادري است که شيوع آن 1 در 100000 نفر است.اين بيماري اغلب در سنين 25-60 سالگي تشخيص داده ميشود. در بيماري آشالازي دريچه تحتاني مري، يعني پيوستگاه مري به معده به اندازه کافي شل نمي‌شود. مشکل بعدي اين است که مري حرکت طبيعي خود را از دست مي‌دهد. آشالازى مردان را بيشتر از زنان گرفتار مى‌کند و ممکن است در هر سنى بروز کند. سنينى که بيشترى شيوع را دارند بين 30 تا 60 سال هستند.

مشخصات
fjrigjwwe9r0tblBimari:Text_Bimari
علل‌:

علت ايجاد اين بيماري شناخته شده نيست.بيماران مبتلا به آشالازي دو مشکل در ناحيه مري دارند: اول اينکه دو سوم تحتاني مري قادر نيست غذاي موجود در مري را به سمت معده هدايت کند. دوم اينکه اسفنگتر تحتاني مري که در حالت عادي مانع برگشت غذاي داخل معده به مري مي گردد و بايد هنگام عبور غذا شل باشد،قادر به شل شدن نيست و به همين دليل غذا نمي تواند به معده وارد شود و پشت اسفنگتر باقي مي ماند.به اين ترتيب حجم زيادي از غذا و مايعات در ناحيه تحتاني مري انباشته مي گردد و آنرا متسع مي کند.

درمان ‌:
  • استفاده از بالون در روش آندوسکوپي
  • تزريق سم بوتولينوم
  • جراحي

براي درمان آشالازي راههاي مختلفي وجود دارد اگرچه همه اين درمانها قادر به تخفيف دادن علائم هستند اما متاسفانه هيچکدام از آنها قادر به درمان کامل بيماري نيستند. دو روش درماني اول (دارو درماني و تزريق سم بتولونيم ) با کاهش دادن فشار اسفنگتر تحتاني مري عمل ميکنند اما دو روش ديگر ( بالون زدن و جراحي ) از طريق تضعيف فيبرهاي عضلاني اسفنگتر تحتاني مري عمل ميکنند.

دارو درماني:

نيتراتها و بلوک کننده هاي کانال کلسيم دو دسته دارو ئي هستند که اثر شل کنندگي روي عضلات اسفنگتر تحتاني مري دارند.اين قرصها زير زباني هستند و 10 الي 30 دقيقه قبل از غذا مصرف ميشوند.

نشانه ها
fjrigjwwe9r3tblBimari:Neshaneh_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:Neshaneh_Bimari
مهمترين علامت اين بيماري بلع مشکل است که در مورد جامدات و يا مايعات وجود دارد. از علائم ديگر اين بيماري ميتوان به درد سينه ،برگشت غذاي خورده شده به دهان،سوزش سردل،سخت آروغ زدن ،احساس پري و سنگيني در ناحيه گلو ،سکسکه و کاهش وزن اشاره کرد. معمولا شک به آشالازي از روي علائمي که بيمار ذکر ميکند ،ايجاد مي شود اما براي تشخيص نهائي نياز به بررسي و آزمايش است.
زمان مراجعه به پزشک
fjrigjwwe9r2tblBimari:morajePezeshk_Bimari
رژیم غذایی
fjrigjwwe9r3tblBimari:Rejim_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Rejim_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Rejim_Bimari
پیشگیری
fjrigjwwe9r2tblBimari:Pishgiri_Bimari
ندارد.
آزمایشهای تشخیص بیماری
fjrigjwwe9r2tblBimari:Azamayesh_Bimari
متخصصین مربوطه
fjrigjwwe9r3tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:Motekhases_Bimari
راهنمایی بیشتر
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
تماس با آی پزشک
عضویت در آی پزشک
جستجو در آی پزشک
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
وب ایمیل : info@IPezeshk.com