توده اسکروتوم (توده در کيسه بيضه)«کليه و مجاري ادراري«
بيمارستان دولتي
 
    
توده اسکروتوم (توده در کيسه بيضه)
معرفی بیماری
fjrigjwwe9r1tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:des_Bimari

لمس توده اي در بيضه که معمولا بدون درد است و فقط ناراحتي خفيفي ايجاد مي کند و ممکن است بيضه فرد بزرگ و يا متورم و يا سنگيني و دردي در ناحيه ژنيتال و يا اسکروتوم احساس گردد.

مشخصات
fjrigjwwe9r2tblBimari:Text_Bimari
علل‌:

سرطان بيضه، آسيب و يا عفونت بيضه

عوارض ‌:

هر نوع درماني ممکن است عوارض جانبي داشته باشد که چند ماه طول بکشد ولي اکثرا از بين مي روند؛ اما بعضي از اين عوارض دائمي هستند که با توجه به اينکه اکثر مبتلايان جوان هستند اين عوارض ممکن است براي آن ها ناراحت کننده باشد:

  • يکي از عوارض ناشي از درمان، ناباروري است. خوشبختانه امروزه وجود بانک هاي اسپرم در مراکز ناباروري پيشرفته کشور، اين امکان را فراهم آورده که قبل از شروع هر نوع درماني فرد مبتلا به اين مراکز مراجعه نمايد و مقاديري از اسپرم هاي خود را با هزينه ناچيزي براي يک دوره 20 ساله در شرايط مناسب حفظ نمايد و در صورت بروز اشکال در اسپرم سازي بعد از درمان و تمايل به بچه دار شدن مي تواند از اسپرم هاي خود استفاده نمايد. لازم به ذکر است که در فرد مبتلا به سرطان، اسپرم ها سالم هستند و بيماري مستقيما به فرزند منتقل نمي شود. البته به هر حال در فرزندان به خاطر سابقه خانوادگي مثبت ريسک ابتلا، بالاتر از افراد عادي است.
  • ممکن است جاي خالي بيضه در اسکروتوم براي جوانان ناراحت کننده باشد. امروزه پروتزهاي مناسبي وجود دارد که مي توان سايز مناسب آن را درون اسکروتوم قرارداد تا فرم ظاهري بيضه حفظ گردد.
درمان ‌:

بعد از تشخيص سرطان و تعيين مرحله آن، مناسب ترين درمان موجود براي بيمار انتخاب مي شود. اگر مبتلا به سرطان بيضه هستيد پزشک در مورد نوع درمان و درصد موفقيت درصد موفقيت آن براي شما توضيحاتي مي دهد. گاهي ممکن است براي اطمينان بيشتر به يک متخصص ديگر ارجاع داده شويد.

به طور خلاصه درمان شامل سه مقوله جراحي، راديوتراپي و شيمي درماني است.

در درمان جراحي معمولا کل بيضه را با غدد لنفاوي اطراف آن برداشته مي شود ولي بيضه ديگر در صورت سالم بودن باقي مي ماند؛ اين بيضه سالم بايد مرتبا از نظر ايجاد سرطان بطور دقيق چک شود. اگر يک بيضه باقي بماند به مقدار کافي اسپرم و هورمون مردانگي توليد مي کند؛ اگر هر دو بيضه برداشته شود هورمون مردانگي به صورت دارويي براي بيمار تجويز مي گردد.

در رايوتراپي به ناحيه اشعه مخصوص مي تابانند که سلول هاي سرطاني را از بين مي برد. اين تابش در بعضي از افرادحالتي مثل آفتاب سوختگي روي پوست ايجاد مي کند که به تدريج ترميم مي شود و گاهي احساس خستگي، تهوع و اسهال نيز از علائم بعد از اشعه درماني مي باشد. معمولا محل تاباندن اشعه و دوز آن به گونه اي تنظيم مي گردد که عوارض جانبي کمي ايجاد کند. در صورت سالم بودن بيضه ديگر، بيضه سالم توسط يک پوشش محافظ پوشانده مي شود که آسيب نبيند. اگر هر دو بيضه نياز به تابش اشعه داشته باشد تعداد اسپرم هاي فرد کاهش مي يابد. کاهش يا عدم وجود اسپرم سازي و در نتيجه ناباروري از عوارض بعدي آن خواهند بود.

شيمي درماني استفاده از داروهاي خاص براي از بين بردن سلول هاي سرطاني است. معمولا از دو يا چند دارو با هم استفاده مي شود تا اثر بهتري ايجاد کند. عوارض جانبي ناشي از آن عبارتند از ريزش مو (که بعد از پايان شيمي درماني، موهاي جديد خواهد روئيد)، زخم هاي دهان، کاهش اشتها، تهوع و اتفراغ، افزايش احتمال ابتلا به عفونت هاي مختلف، افزايش احتمال بروز خونريزي هاي پوستي خوبخود. ممکن است پزشک براي کاهش علائم عوارض جانبي داروهايي براي شما تجويز کند؛ بايد دانست که با پايان يافتن درمان، همه اين عوارض به تدريج بهبود مي يابد. براي جلوگيري از عوارض جانبي دراز مدت مانند آسيب کبد، ريه و غيره بهتر است کاملا دستورات پزشک را رعايت نمائيد.

نشانه ها
fjrigjwwe9r2tblBimari:Neshaneh_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Neshaneh_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Neshaneh_Bimari

بسياري از سرطان هاي بيضه در مراحل اوليه شناخته مي شوند. اکثر موارد اولين علامت لمس يک توده در بيضه است، ولي بعضي از سرطان هاي بيضه تا مراحل بسيار پيشرفته نيز هيچ علامتي ندارند. گاهي سرطان بيضه در طي چکاپ ساليانه و يا در طي بررسي هاي مربوط به ناباروري يافت مي شود. افرادي که مراقب سلامتي خود هستند و مرتبا براي چکاپ دوره اي مراجعه مي کنند، بهتر است از پزشک خود بخواهند معاينه صحيح بيضه به خود فرد آموزش داده شود.

لمس توده، تورم و درد نشانه هاي اصلي هستند. از هر 10مورد سرطان در 9 مورد توده اي در بيضه لمس مي شود. اين توده معمولا بدون درد است و فقط ناراحتي خفيفي ايجاد مي کند. گاهي ممکن است بيضه فرد بزرگ و يا متورم و يا سنگيني و دردي در ناحيه ژنيتال و يا اسکروتوم احساس گردد. علائم ديگري که کمتر شايعند عبارتند از: رشد و تورم دردناک پستان ها، کاهش ميل جنسي، رشد موهاي صورت و بدن در پسران جوان (قبل از سن بلوغ). علل شايع اين علائم آسيب و يا عفونت بيضه است و تنها بعد از رد شدن علل فوق احتمال وجود سرطان مطرح مي گردد.

زمان مراجعه به پزشک
fjrigjwwe9r0tblBimari:morajePezeshk_Bimari
رژیم غذایی
fjrigjwwe9r2tblBimari:Rejim_Bimari
پیشگیری
fjrigjwwe9r3tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:Pishgiri_Bimari

هيچ يک از عوامل خطر سرطان بيضه قابل پيشگيري نيستند، چون از بدو تولد وجود دارند؛ ولي از طرفي بسياري از افراد مبتلا به سرطان بيضه هيچ عامل خطري ندارند به همين دليل راهي براي جلوگيري از ابتلا به اين سرطان وجود ندارد. فقط اکيدا توصيه مي شود که نهان بيضگي پسربچه ها در همان اوان کودکي درمان گردد و فردي نيز که سابقه خانوادگي سرطان بيضه دارد مرتبا بيضه هاي خود را معاينه و در صورت لمس توده سريعا به پزشک مراجعه نمايد.

آزمایشهای تشخیص بیماری
fjrigjwwe9r1tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:Azamayesh_Bimari
متخصصین مربوطه
fjrigjwwe9r1tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Motekhases_Bimari
راهنمایی بیشتر
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
تماس با آی پزشک
عضویت در آی پزشک
جستجو در آی پزشک
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
وب ایمیل : info@IPezeshk.com