پوليپ روده بزرگ«گوارش و کبد«
بيمارستان خصوصي
 
    
پوليپ روده بزرگ
معرفی بیماری
fjrigjwwe9r1tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:des_Bimari

پوليپ روده بزرگ يک‌ رشد خوش‌خيم‌ شبيه‌ يک‌ انگور واقع‌ بر يک‌ ساقه‌ يا به‌ صورت‌ مسطح‌ واقع‌ بر پوشش‌ دروني‌ روده‌ بزرگ‌. پوليپ‌ به‌ صورت‌ منفرد يا گروهي‌ بروز مي‌‌کند. بيشتر پوليپ‌هاي روده سرطاني نيستند اما بعضي از آن‌ها مي‌‌توانند به سرطان روده بزرگ تبديل شوند. البته سال‌هاي زيادي طول مي‌‌کشد تا پوليپ به سرطان تبديل شود. همچنين افراد بالاي 50 سال بيشتر در معرض ابتلا به پوليپ روده هستند به همين دليل متخصصان توصيه مي‌‌کنند انجام آزمايشات غربالگري سرطان روده براي هر افراد 50 ساله و بيشتر که در معرض خطر ابتلا به اين نوع سرطان هستند، ضروري است. اين در حالي است که پيدا کردن و خارج کردن پوليپ‌ها از بدن، از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگيري مي‌‌کند.

مشخصات
fjrigjwwe9r1tblBimari:Text_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:Text_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Text_Bimari
علل‌:

علت بروز پوليپ روده بزرگ ناشناخته است اما بر اساس بررسي‌ها به ارث بردن يک ژن خاص خطر ابتلا به اين بيماري را افزايش مي‌‌دهد. افرادي که اين ژن خاص را دارند، بيشتر از بقيه دچار پوليپ‌هايي مي‌‌شوند که به سرطان روده تبديل مي‌‌گردند. عواملي که خطر ابتلا به پوليپ روده بزرگ را افزايش مي‌‌دهند، عبارتند از:

  • سن بالاي 50 سال
  • سابقه ابتلابه پوليپ روده يا سرطان روده در افراد خانواده و فاميل
عوارض ‌:

تغييرات‌ بدخيمي‌‌ تقريباً در يک درصد پوليپ‌‌هاي روده بزرگ ديده مي‌شود. البته در صورتي که بيماري درمان نشود مي‌تواند پيشرفت کند و درمان با مشکل مواجه شود. اگر هم يک بار دچار پوليپ روده شويد، به احتمال زياد مجددا دچار آن خواهيد شد. در صورتي که پوليپ‌هاي خود را درآورده باشيد، بايد به طور منظم تحت نظر پزشک بررسي و آزمايش شويد تا اگر پوليپ ديگري داريد، معلوم شود. در عين حال از پزشک بپرسيد چند مدت يک بار نياز به آزمايش داريد.

درمان ‌:

به طور کلي آزمايش مدفوع، کولونوسکوپي (با فرستادن يک لوله باريک و دوربين‌دار از طريق مقعد به داخل روده بزرگ، پوليپ‌هاي روده ديده مي‌‌شوند. کولونوسکوپي در حقيقت آندوسکوپي روده بزرگ است. پزشک همچنين مي‌‌تواند از طريق کولونوسکوپي، پوليپ‌ها را از روده خارج کند) و سيگموئيدوسکوپي از جمله روش‌هاي تشخيصي پوليپ روده بزرگ است. پزشکان معمولا پوليپ‌هاي روده را از بدن خارج مي‌‌کنند زيرا برخي از آن‌ها مي‌‌توانند به سرطان روده تبديل شوند. همچنين بيشتر پوليپ‌ها با روش کولونوسکوپي برداشته مي‌‌شوند. اگر هم پوليپ بزرگ باشد، شايد نياز به عمل جراحي داشته باشد.

نشانه ها
fjrigjwwe9r1tblBimari:Neshaneh_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Neshaneh_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Neshaneh_Bimari
  • بدون‌ علامت‌ (معمولاً)
  • خونريزي‌ مقعدي‌ (گاهي‌)
  • ترشج‌ بلغمي‌‌از مقعد (گاهي‌)
  • کرامپ‌ يا درد شکمي‌‌
زمان مراجعه به پزشک
fjrigjwwe9r1tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:morajePezeshk_Bimari
رژیم غذایی
fjrigjwwe9r2tblBimari:Rejim_Bimari
پیشگیری
fjrigjwwe9r3tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:Pishgiri_Bimari

در صورت‌ وجود سابقه‌ قبلي‌ پوليپ، بررسي‌ منظم‌ با سيگموييدوسکوپي‌ (روشي‌ براي‌ بررسي‌ راست‌ روده‌ و قسمت‌ تحتاني‌ کولون‌ با يک‌ وسيله‌ نوري‌ با چراغي‌ در نوک‌ آن‌) حداقل‌ سالي‌ يکبار يا بيشتر بنا به‌ تصويه‌ پزشک‌، ضروري‌ است‌ اما به طور کلي روش خاصي براي پيشگيري افرادي بدون سابقه قبلي شخصي يا خانوادگي وجود ندارد.

آزمایشهای تشخیص بیماری
fjrigjwwe9r1tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Azamayesh_Bimari
متخصصین مربوطه
fjrigjwwe9r0tblBimari:Motekhases_Bimari
راهنمایی بیشتر
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
تماس با آی پزشک
عضویت در آی پزشک
جستجو در آی پزشک
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
وب ایمیل : info@IPezeshk.com