اختلال شناختي خفيف« روانپزشکي«
 
    
اختلال شناختي خفيف
معرفی بیماری
fjrigjwwe9r0tblBimari:des_Bimari

شامل شکايات ذهني از کاهش شناخت است که بيشتر افراد بالاي 65 سال شکايت از اين دارند که نمي‌توانند اسم افراد و محل اشياء را به همان صورتي‌که در 5 تا 10 سال قبل مي‌توانستند، به ياد بياورند. شواهد اندک کاهش عيني در شناخت يا اعمال اجرائي نقايص جزئي ممکن است به روش‌هاي مختلفي آشکار شوند. نقايص تمرکز ممکن است در آزمون‌هاي باليني مشخص شوند؛ و ممکن است گرايش آشکاري به فراموش کردن آنچه تازه گفته شده است و نيز به تکرار کلمات خود وجود داشته باشد. پيش‌آگهي اين علايم خفيف اما قابل مشاهده متفاوت است. اضطراب به‌طور شايعي همراه با اختلالات شناختي در افراد مبتلا به اختلال شناختي خفيف ديده مي‌شود. با توجه به اغلب پيش‌آگهي خوب و ناتواني در تشخيص قطعي يک اختلال دمانس دژنراتيو در اين مرحله و سير طولاني اين علايم هنگامي‌که نشان‌دهنده نشانه‌هاي زودرس بيماري آلزايمر مي‌باشند.

مشخصات
fjrigjwwe9r0tblBimari:Text_Bimari
علل‌:

در برخي موارد علايم، حاصل آسيب‌هاي مغزي مانند سکته‌هاي مغزي کوچک هستند که ممکن است در شرح حال باليني، معاينه عصبي با يافته‌هاي تصويربرداري عصبي مشخص نباشند.

عوامل خطرساز‌:

بسياري از بيماراني که علايم اختلال شناختي خفيف مربوط به مرحله 3 را دارند، در سال‌هاي آتي به بيماري بارز آلزايمر مبتلا خواهند شد.

عوارض‌:

ممکن است بيمار هنگام رفتن به يک مکان ناآشنا کاملاً گم شود؛ همکاران شخص ممکن است متوجه کاهش عملکرد وي در يک شغل دقيق شوند؛ بيماران ممکن است دچار اشکالات بارزي در يافتن کلمه و اسم گردند.

درمان ‌:

مؤثرترين درمان براي اين اضطراب اين است که بيمار از فعاليت‌هائي که باعث برانگيخته شدن اضطراب مي‌شوند، دوري کند. براي مثال، ترک کردن شغلي که فراي توانائي شناختي بيمار است مي‌تواند استرس روزانه و تحقير شدن را از بين ببرد. اين مسئله همچنين مي‌تواند، دست‌کم به‌طور موقت، مشکلات بيمار را از بين ببرد، زيرا بيماراني که در اين مرحله هستند در انجام دادن اعمال معمول زندگي روزمره مشکلي ندارند. کارآئي و سودمندي مهارکننده‌هاي کولين استراز مانند دونپزيل (donepezil) در اين افراد در دست بررسي مي‌باشد.

نشانه ها
fjrigjwwe9r1tblBimari:Neshaneh_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Neshaneh_Bimari

در بسياري از موارد علايم ثانويه به اختلالات خفيف روانپزشکي، طبي و عصبي به علل مختلف هستند که ممکن است به روشني قابل مشاهده نباشند. در بسياري از موارد علايم نشان‌دهنده زودرس‌ترين تظاهرات بيماري آلزايمر مي‌باشند و ممکن است تا 7 سال هم طول بکشند.

زمان مراجعه به پزشک
fjrigjwwe9r0tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:morajePezeshk_Bimari
رژیم غذایی
fjrigjwwe9r2tblBimari:Rejim_Bimari
پیشگیری
fjrigjwwe9r1tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Pishgiri_Bimari

امروزه اعتقاد بر اين است که هزاران سلول مغزي به طور روزانه به وجود مي آيند. مهم اين است که ما بتوانيم اين سلولها را زنده نگه داريم. براي اينکار بايد چه کنيم؟ ورزش هوازي مثل يک پياده روي 30 دقيقه اي روزانه شاد و سرحال، تقويت عضلات، خوردن سالمون و ساير ماهي هاي چرب، و جلوگيري از چاق شدن، استرس هاي مزمن و محروميت از خواب، کمبود ويتامين ب و مصرف زياد الکل، ضربه هاي وارده به سر در سنين پايين،حتي اگر شديد نباشند مي تواند درسالهاي آينده موجب کاهش حافظه شوند. بازيکنان حرفه اي فوتبال 19 بار بيشتر در معرض بيماري هاي مرتبط با حافظه هستند.آلزايمر در سالمنداني که سابقه آسيب به سر داشته اند چهار برابر شايعتر است

حوادث ناشي از سقوط شانس ابتلا به کاهش حافظه را در سالمندان طي پنج سال بعد از آن دو برابر مي کند. بنابر اين کمربند ايمني را ببنديد، کلاه ايمني بر سر بگذاريد محل زندگي خود را از نظر سقوط ايمن کنيد و خطر را به جان نخريد.

آزمایشهای تشخیص بیماری
fjrigjwwe9r0tblBimari:Azamayesh_Bimari
متخصصین مربوطه
fjrigjwwe9r0tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Motekhases_Bimari
راهنمایی بیشتر
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
تماس با آی پزشک
عضویت در آی پزشک
جستجو در آی پزشک
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
وب ایمیل : info@IPezeshk.com