التهاب تاندوني پاتلا (تاندونيت پاتلا)«بافت عضلاني و مفاصل«
 
    
التهاب تاندوني پاتلا (تاندونيت پاتلا)
معرفی بیماری
fjrigjwwe9r1tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:des_Bimari

تاندون پاتلا، تاندوني است که استخوان پاتلا (کشکک) را به استخوان تيبيا يا درشت ني (يکي از دو استخوان ساق پا در زير زانو) متصل مي کند. اين تاندون نقش مهمي را در بهره اي که شما از پاهايتان مي بريد، ايفا مي کند. تاندون کشکک کمک مي کند تا عضلات ساق پا عمل کنند به نحوي که شما بتوانيد فعاليت هايي مانند لگد زدن به توپ ، فشار دادن پدال دوچرخه و پريدن در هوا را انجام دهيد. بيماري تاندونيت پاتلا زماني رخ مي دهد که يک استرس عملکردي به علت فعاليت هايي مانند پريدن در تاندون بوجود مي آيد، بنابراين، آن را به عنوان "زانوي پرش کننده ها Jumper`s knee " هم مي شناسند.

اين مشکل شايعي است که در پسران در مقايسه با دختران بيشتر ديده مي شود، به خصوص در ورزشکاراني که پريدن هاي مکرر دارد مثل بسکتباليست ها، فوتباليست ها و واليباليست ها شايع تر است و با شيوعي در حدود 20 % در اين ورزشکاران ديده مي شود. با اين حال هر کسي مي تواند به آن دچار شود، چه پرش هاي مکرر داشته باشد يا نداشته باشد.

مشخصات
fjrigjwwe9r1tblBimari:Text_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:Text_Bimari
علل‌:

تاندونيت پاتلا يک آسيب شايع به دليل استرس هاي مکرر تاندون پاتلا و در نتيجه پارگي هاي کوچک در تاندون است. بعدها ضايعات در تاندون اين منطقه به تغييرات دژنراتيو (تخريبي) و يا نقص هاي ترميمي پيشترفت مي کند. داشتن اضافه وزن نيز فشار بر روي تاندون پاتلا را افزايش مي دهد که اين خود باعث ايجاد دامنه کمتر حرکت و کاهش انعطاف پذيري در عضلات ران خواهد شد.

 
عوارض ‌:

در صورتي که تاندونيت پاتلا ناديده گرفته شده و بدون درمان رها شود، مي تواند باعث آسيب بيشتر به تاندون بشود. واکنش هاي جبراني پا براي کاهش درد مي تواند عضلات ران و ماهيچه هاي ساق پا را تضعيف کند. در صورتي که عوامل مستعد کننده به تاندونيت پاتلا باقي بماند درد زانو ممکن است ادامه يابد. عدم تحرک زانو به دليل ايجاد سفتي عضله يا مفصل نبايد اعمال شود و باعث طولاني تر شدن بازگشت ورزشکار به ورزش خواهد شد.

 
درمان ‌:

به طور کلي درمان تاندونيت پاتلا، يک پروسه طولاني مدت است. در صورتي که آسيب خيلي شديد نباشد، بهبودي ممکن است چند هفته يا چند ماه طول بکشد.

بيشتر بيماران به يک رويکرد محافظه کارانه پاسخ مي دهند مانند کاهش فعاليت هايي که به تاندون فشار مي آورد (مثل پريدن ، چمباتمه زدن و غيره)، گذاشتن يخ بر روي محل براي حدود سي دقيقه چهار تا شش بار در روز پس از فعاليت بدني، و يا تقويت عضلات تاندون با انجام برخي تمرين هايي که فيزيوتراپيست ممکن است به شما توصيه کند.

به طور کلي درد علامت شايعي است که با يخ درماني در منطقه آسيب ديده و کاهش موقتي استرس تاندون، کاهش مي يابد.

فيزيوتراپيست مي تواند به شما کمک کند تا ياد بگيرد در طول فعاليت هاي بدني چگونه فشارها را بهتر توزيع کنيد. به عنوان مثال، ورزشکاري که پرش مي کند اغلب بايد جهش مناسب و تکنيک هاي فرود را ياد بگيرد. فيزيوتراپيست همچنين ممکن است تمرينات خاصي را براي تقويت عضلات کاسه زانو، ران و ساق پا توصيه کند. يک زانو بند خوب مي تواند در توزيع مناسب نيروهاي وارده به زانو کمک کننده باشد. اين مورد ممکن است به رفع درد کمک کند. ماساژ تاندون پاتلا هم ممکن است به تسريع بهبود تاندون کمک کند.

مسکن ها مي توانند براي کاهش درد استفاده شوند.

اگر رويکرد محافظه کارانه حتي پس از 12 ماه از درمان کمک کننده نباشد، ممکن است جراحي براي بيمار در نظر گرفته شود، با اين حال در صورتي که ورزشکار، يک ورزشکار حرفه اي باشد، بدون در نظر گرفتن رويکرد محافظه کارانه، ممکن است جراحي اولين اقدام درماني باشد.

نشانه ها
fjrigjwwe9r2tblBimari:Neshaneh_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Neshaneh_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Neshaneh_Bimari

تاندونيت پاتلا اغلب در ورزشکاراني که درگير ورزش هايي همراه با پريدن هستد، ديده مي شود. درد معمولا اولين علامت تاندونيت پاتلا است که از محل چسبيدن تاندون به کششکک تا محل اتصال تادون به استخوان تيبيا احساس مي شود. درد ممکن است در طول فعاليت هاي بدني بدتر شده و ممکن است به صورت يک درد مبهم بعد از ورزش باقي بماند. احساس سفتي زياد در منطقه آسيب ديده ممکن است اولين چيزي باشد که در اول صبح احساس مي کنيد.

زمان مراجعه به پزشک
fjrigjwwe9r1tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:morajePezeshk_Bimari
رژیم غذایی
fjrigjwwe9r0tblBimari:Rejim_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Rejim_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Rejim_Bimari
پیشگیری
fjrigjwwe9r0tblBimari:Pishgiri_Bimari

به محض اين که متوجه درد شديد، از ورزش اجتناب کنيد. مشاوره براي انعطاف پذيري مناسب و تمرينات پليومتريک در بيماراني که تاندونيت هنوز در مراحل اوليه است، مي تواند از آسيب هاي جدي تر جلوگيري کند.

آزمایشهای تشخیص بیماری
fjrigjwwe9r0tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Azamayesh_Bimari
متخصصین مربوطه
fjrigjwwe9r3tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Motekhases_Bimari
راهنمایی بیشتر
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
تماس با آی پزشک
عضویت در آی پزشک
جستجو در آی پزشک
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
وب ایمیل : info@IPezeshk.com