التهاب لگن«زنان«
 
    
التهاب لگن
معرفی بیماری
fjrigjwwe9r1tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:des_Bimari

بيماري به دليل عفونت هاي زنانه از قبيل سوزاک و عفونت قارچي کلايميديا ايجاد مي شود.

آمارها حاکي از آن است که هر سال بيش از يک ميليون زن در ايالات متحده به بيماري التهاب لگن مبتلا مي شوند که از اين ميان تقريبا 150 نفر جان خود را از دست خواهند داد.

مشخصات
fjrigjwwe9r3tblBimari:Text_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Text_Bimari
علل‌:

در رابطه با علل شايع بيماري التهاب لگن بايد يادآور شد که اين بيماري با انواع مختلفي از باکتري ها ايجاد مي شود اما شايع ترين آنها ارگانيسم هايي هستند که عفونت هاي سوزاک يا قارچ کلايميديا را ايجاد مي کنند که هر دو از گروه بيماري هاي مقاربتي هستند.

بيماري التهاب لگن مي تواند از لوازم جراحي نيز انتقال پيدا کند. عفونت زماني آغاز مي شود که ارگانيسم ها از واژن، ميز راه يا گردن رحم به سمت اعضاي تناسلي داخلي حرکت کرده، سبب عفوني شدن بافت، ايجاد التهاب و زخم شود. زخم شدن مي تواند منجر به انسداد لوله هاي فالوپ شود که به ناباروري مي انجامد. اگر در اثر زخم شدن بافت يکي از لوله هاي فالوپ تنها به ميزان جزيي مسدود شود، تخمک ممکن است به رحم نرسيده، در لوله باقي بماند و در صورت بارور شدن، يک حاملگي خارج رحمي رخ دهد. حاملگي هاي خارج رحمي اغلب منجر به پارگي و خونريزي مي شود که مي تواند تهديد کننده جان بيمار باشند. يکي ديگر از عوامل خطرزاي ابتلا به بيماري التهاب لگن شامل ابتلا به يکي از بيماري هاي مقاربتي است. شواهدي وجود دارد که کاربرد يک وسيله ضد بارداري داخل رحمي يا کاربرد مکرر دوش هاي واژينال (بيش از يک بار در ماه) مي تواند خطر ابتلا به بيماري التهابي لگن را در زنان افزايش دهد. لازم به ذکر است که هيچ آزمون خاصي وجود ندارد که مشخص کند يک زن به بيماري التهاب لگن مبتلا است. دانشمندان هم اکنون مشغول فعاليت بر روي آزمايش هاي سريع و ساده اي هستند که کلايميديا و سوزاک يعني دو عامل اصلي ايجاد کننده بيماري التهابي لگن را شناسايي کند. اگر زني علايم بيماري التهاب لگن را داشته باشد بايد به منظور آزمايش اين دو عامل آزمايش شود. آزمايشات بيشتر ممکن است در صورت يافت نشدن اين عوامل لازم باشد چون عفونت هايي با شيوع کمتر نيز وجود دارند که منجر به ايجاد بيماري التهابي لگن مي شوند. در برخي از بيماران، اولتراسوند لگن مي تواند به نمايان کردن بزرگ شدگي لوله هاي فالوپ يا تشخيص آبسه (ناحيه بزرگي از عفونت) کمک کند. در برخي موارد، به منظور تشخيص عفونت، لاپاراسکوپي انجام مي شود. لاپاراسکوپي از طريق وارد کردن يک لوله نازک انعطاف پذير با يک پايانه نوري (لاپروسکوپ) به شکاف کوچکي در شکم به منظور مشاهده اعضاء تناسلي و نمونه هاي بافتي به دست آمده انجام مي شود.

 
عوارض ‌:

احتمال ناباروري

 
درمان ‌:

درمان بيماري التهاب لگن شامل مصرف دو يا تعداد بيشتري آنتي بيوتيک است. در بيشتر موارد، داروي خوراکي مي تواند بيماري التهابي لگن را درمان کند. اغلب پس از شروع آنتي بيوتيک درماني علايم به سرعت ناپديد مي شوند، اما به منظور اطمينان از درمان مناسب مهم است که دوره کامل درمان به پايان برسد. بيمار بايد تا زمان درمان شدن عفونت از فعاليت جنسي خودداري کند. در موارد شديد بيماري التهاب لگن، آنتي بيوتيک ها به صورت وريدي تجويز مي شوند. در صورت بيماري شديد، باردار بودن بيمار و يا در صورتي که بيمار به HIV/AIDS مبتلا بوده و يا سيستم ايمني او در اثر بيماري هاي ديگر تضعيف شده باشد ممکن است بستري شدن در بيمارستان ضروري باشد. برخي موارد به درمان شديد نياز دارند و برخي ديگر حتي به جراحي نياز پيدا مي کنند تا آبسه اي که درمان نشده است خارج شود.

نشانه ها
fjrigjwwe9r0tblBimari:Neshaneh_Bimari

علايم شناخته شده اين بيماري شامل تب، درد در ناحيه اطراف استخوان لگن، ترشح واژينال، خونريزي قاعدگي غيرطبيعي، درد در حين ادرار کردن و مقاربت است. به گفته متخصصان ممکن است در برخي زنان اين علايم تا حدي خفيف باشد که تشخيص داده نشوند. لازم به ذکر است که اگر بيماري التهابي لگن درمان نشده باقي بماند بيمار در معرض خطر ناباروري، بارداري خارج رحمي، زخم شدن و درد مزمن لگن قرار مي گيرد.

ابتلا به اين عفونت اغلب در زنان جوان تر از 25 سال رخ مي دهد و به ندرت پيش از اولين قاعدگي، در حين بارداري يا پس از يائسگي بروز مي کند.

زمان مراجعه به پزشک
fjrigjwwe9r2tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:morajePezeshk_Bimari
رژیم غذایی
fjrigjwwe9r2tblBimari:Rejim_Bimari
پیشگیری
fjrigjwwe9r1tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Pishgiri_Bimari

موثرترين روش پيشگيري از بيماري التهاب لگن پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي مقاربتي است. زناني که در معرض خطر بالاي ابتلا به بيماري التهاب لگن قرار دارند بايد معاينات منظم داشته باشند و در عين حال اطمينان از آزمايش شدن همسر بيمار و درمان بيماري مقاربتي بسيار مهم است. اين کار به پيشگيري از وقوع مکرر بيماري التهاب لگن و بيماريهاي مقاربتي کمک خواهد کرد.

آزمایشهای تشخیص بیماری
fjrigjwwe9r3tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r0tblBimari:Azamayesh_Bimari
متخصصین مربوطه
fjrigjwwe9r2tblBimari:Motekhases_Bimari
راهنمایی بیشتر
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
تماس با آی پزشک
عضویت در آی پزشک
جستجو در آی پزشک
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
وب ایمیل : info@IPezeshk.com