آدنوميوز «عمومي«
 
    
آدنوميوز
معرفی بیماری
fjrigjwwe9r0tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:des_Bimari
آدنوميوز يک بيماري خوش خيم رحم است که در آن خون قاعدگي به داخل عضلات رحم نفوذ کرده، عضله آتروفي مي‌شود و به جاي آن بافت فيبروزه بوجود مي‌آيد و باعث خونريزي‌هاي شديد و دردناک در حين قاعدگي مي‌گردد. به عبارت ديگر در آدنوميوز، استروما و غدد اندومتري در داخل ميومتر يافت ميشوند.اين تهاجم اندومتر به ميومتر، سبب القاي هيپر تروفي (بزرگ شدن) و هيپرپلازي ( افزايش ) ميومتر ميشود و رحم را به طور منتشر بزرگ ميکند.آدنوميوز بيشتر ازهمه در زنان 50 _ 40 ساله سبب پيدايش علايم ميشود.
مشخصات
fjrigjwwe9r2tblBimari:Text_Bimari
علل‌:
  • آدنوميوز با به دنيا آوردن نوزاد در ارتباط است. چنين برآورد شده است که حداقل 80% زنان مبتلا به اين اختلال، افرادي با زايمانهاي قبلي هستند.
عوامل خطرساز‌:
  • آدنوميوز با به دنيا آوردن نوزاد در ارتباط است. چنين برآورد شده است که حداقل 80% زنان مبتلا به اين اختلال، افرادي با زايمانهاي قبلي هستند.
درمان‌:
    چهار نوع درمان براي اين‌گونه موارد پيشنهاد مي‌شود:
  • درمان طبي: مانند استفاده از آمپول‌هايGnRha دکاپپتيل طولاني اثر
  • درمان جراحي: اگر بيمار فرزند نخواهد، مي‌توان پيشنهاد خارج کردن رحم از طريق جراحي (هيسترکتومي) نمود يا عمل فوندکتومي انجام داد که فقط بخشي از جسم رحمي که فيبروزه شده، خارج مي‌گردد و رحم کوچکي باقي گذاشته مي‌شود. تنها درمان قطعي براي آدنوميوز، هيسترکتومي کامل با يا بدون حفظ تخمدانهاست. پروژستينهاي صناعي سود بخش نيستند و ممکن است در واقع ميزان درد لگن را در برخي از بيماران افزايش دهند.
  • برداشتن بافت فيبروزه: در اين روش از طريق جراحي باز بافت فيروزه خارج و سپس رحم ترميم مي‌شود. با بررسي‌هاي انجام شده اين روش مي‌تواند درمان مناسبي براي سقط مکرر نيز باشد.
  • در صورتيکه فرد تمايل به حفظ رحم دارد يا مايل به داشتن فرزند مي‌باشد،با استفاده از هيستروسکوپي نيز مي‌توان بافت آندومتر را تخريب کرد و مانع خونريزي شد.
نشانه ها
fjrigjwwe9r3tblBimari:Neshaneh_Bimari

تقريبا 60% زنان دچار خونريزي غير طبيعي رحم و 50% زنان دچار هيپر منوره (خونريزي بيش از 8 روز)ميشوند و در 25% موارد متروراژي (خونريزي نامنظم) رخ ميدهد.آدنوميوز را تنها ميتوان از طريق آزمايش ميکروسکوپيک يک نمونه به دست آمده در هنگام هيسترکتومي ( برداشتن رحم ) تشخيص داد. به همين دليل ميزان بروز دقيق اين اختلال ناشناخته است.به طور کلي چنين بر آورد ميشود که 20% زنان مبتلا به آدنوميوز هستند. تنها در 15% موارد آدنوميوز به درستي قبل از عمل تشخيص داده ميشود. دو دليل براي اين درصد پايين تشخيصي وجود دارد:

تعداد زيادي از بيماران که تنها مبتلا به آدنوميوز هستند و به قولي اکثر آنها علامتي را بروز نميدهند.

آدنوميوز غالبا تحت الشعاع مسائل پاتولوژيک توأم ( مثل ليوميوم و اندومتريوز ) قرار ميگيرد. سونوگرافي لگن ممکن است بر اين اختلال دلالت داشته باشد اما روشي قطعي براي تشخيص به حساب نمي آيد. نقش MRI در تشخيص آدنوميوز تاکنون مشخص نشده است.

زمان مراجعه به پزشک
fjrigjwwe9r1tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:morajePezeshk_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:morajePezeshk_Bimari
رژیم غذایی
fjrigjwwe9r2tblBimari:Rejim_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Rejim_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Rejim_Bimari
پیشگیری
fjrigjwwe9r2tblBimari:Pishgiri_Bimari
  • از آنجا که علل ايجادکننده اين بيماري روشن نيست ،روش شناخته شده¬اي براي پيشگيري هم وجود ندارد.
آزمایشهای تشخیص بیماری
fjrigjwwe9r2tblBimari:Azamayesh_Bimari
متخصصین مربوطه
fjrigjwwe9r2tblBimari:Motekhases_Bimari
راهنمایی بیشتر
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
تماس با آی پزشک
عضویت در آی پزشک
جستجو در آی پزشک
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
وب ایمیل : info@IPezeshk.com