آرتريت تاکاياسو«بافت عضلاني و مفاصل«
 
    
آرتريت تاکاياسو
معرفی بیماری
fjrigjwwe9r2tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:des_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:des_Bimari
آرتريت تاکاياسو يک بيمارى انسدادى سرخرگى است که عمدتاً عروق قوس آئورت را اغلب در زنان جوان درگير مى‌کند. نشان داده شده که سيکلوفسفاميد و کورتيکوستروئيد با دوز بالا باعث توقف و در بعضى موارد معکوس‌کردن پيشرفت بيمارى مى‌شوند. اين بيماري به اصطلاح بيماري بدون نبض نيز ناميده مي شود و در زنان ده برابر شايع تر از مردان است و فقط در افراد زير 40 سال يعني در سنين باروري بروز مي کند. اين بيماري در کشورهاي آسيايي شايع تر از کشورهاي غربي است. اين بيماري خود را با آنژيوگرافي غيرطبيعي بخش فوقاني آئورت و شاخه هاي اصلي آن نشان مي دهد که سبب اختلال در عروق اندام فوقاني مي شود. براي تشخيص اين اختلال قبل از بروز اختلال شديد مي توان از روش هاي غير تهاجمي مانند توموگرافي کامپيوتري، آنژيوگرافي يا ام آر آي استفاده کرد. آرتريت تاکاياسو سومين واسکوليت شايع در کودکي (بعد از پورپوراي هنوخ شوئن لاين و کاوازاکي) است و دختران 9-8 برابر بيشتر از پسرها مبتلا ميشوند.
مشخصات
fjrigjwwe9r1tblBimari:Text_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Text_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:Text_Bimari
علل‌:
  • علت اصلي بيماري ناشناخته است هرچند که سيستم ايمني (سيستمي در بدن که مسئوليت حفاظت و سلامت بدن را برعهده دارد ) نقش مهمي در اين واقعه ايفا مي کند . همان طور که سيستم ايمني زمينه حفاظت و حمايت بدن را فراهم مي اورد، در مواردي بيش فعال شده و به ب خش هايي از بدن حمله مي کند در مورد اين بيماري هم همين اتفاق مي افتد.
عوامل خطرساز‌:
  • علت اصلي بيماري ناشناخته است هرچند که سيستم ايمني (سيستمي در بدن که مسئوليت حفاظت و سلامت بدن را برعهده دارد ) نقش مهمي در اين واقعه ايفا مي کند . همان طور که سيستم ايمني زمينه حفاظت و حمايت بدن را فراهم مي اورد، در مواردي بيش فعال شده و به ب خش هايي از بدن حمله مي کند در مورد اين بيماري هم همين اتفاق مي افتد.
عوارض‌:
  • عوارض بيماري بسته به محل درگيري عروق متفاوت است. درمان درمان با کورتيکواستروئيد خوراکي ( مانند پردنيزون ) با دوز بالا و داروهاي تضعيف کننده ايمني مانند سيکلوفسفامايد است .
درمان‌:
  • تزريق داخل مفصلى استروئيد - در بعضى حالات مفيد است. به‌ندرت از گلوکوکورتيکوئيدهاى سيستميک استفاده مى‌گردد زيرا پس از قطع آن امکان شعله‌ور شدن برگشتى بيمارى پوستى است.
  • املاح طلا به ‌صورت عضلانى يا خوراکى - در بعضى بيماران سودمند است اما عوارض جانبى بارزى دارد.
  • متوترکسات (25-5 mg در هفته به‌صورت خوراکي) در موارد پيشرفته، خصوصاً با درگيرى پوستى شديد تجويز مى‌شود.
  • براي کاهش درد، داروهاي ضدالتهابي غيراستروئيدي، از قبيل ايبوپروفن و يا نپروکسن تجويز مي شود.
نشانه ها
fjrigjwwe9r2tblBimari:Neshaneh_Bimari

علايم اوليه بيماري شامل تب، بيحالي و ضعف، کاهش وزن، درد عضلاني و مفصلي و عرق شبانه است. آنمي و افزايش شاخص‌هاي آزمايشگاهي التهاب مانند (ESR) نيز ديده مي شود. هرچه التهاب رگ افزايش پيدا کند علائم کاهش خون رساني عضو مشخص تر ميشود. کاهش نبضهاي محيطي، اختلاف فشار خون در اندامهاي مختلف، وجود سوفل در محل تنگي عروق و درد شديد و ناگهاني انتهاها( لنگيدن) علايم متداول در فاز مزمن هستند. تنگ شدن شريانهاي کليه موجب افزايش فشار خون، درگيري ريه موجب درد قفسه صدري و اختلال خونرساني به مغز موجب علايم مختلف عصبي و چشمي مي شود. آنوريسم و پديده رينود نيز ممکن است روي دهند. تظاهرات بيماري بسته به محل درگيري عروق متفاوت است. درگيري عروق ساب کلوين (درد اندام فوقاني به دنبال حرکت)، عروق براکيوسفاليک (سرگيجه ايسکمي مغزي گذرا، سکته ي مغزي) و عروق کليوي (هايپرتنشن) را مي تواند نشان دهد.

زمان مراجعه به پزشک
fjrigjwwe9r2tblBimari:morajePezeshk_Bimari
رژیم غذایی
fjrigjwwe9r2tblBimari:Rejim_Bimari
پیشگیری
fjrigjwwe9r0tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Pishgiri_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Pishgiri_Bimari
  • راهي براي پيشگيري وجود ندارد
آزمایشهای تشخیص بیماری
fjrigjwwe9r3tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r2tblBimari:Azamayesh_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Azamayesh_Bimari
متخصصین مربوطه
fjrigjwwe9r0tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r3tblBimari:Motekhases_Bimari
fjrigjwwe9r1tblBimari:Motekhases_Bimari

روماتولوژيست

راهنمایی بیشتر
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
تماس با آی پزشک
عضویت در آی پزشک
جستجو در آی پزشک
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
وب ایمیل : info@IPezeshk.com