معرفی بیماری ها
«بیماری ها«
سرطان حالب
 
گروه : کليه و مجاري ادراري

ادرار در وسط کليه در حفره بزرگي به نام لگنچه کليه جمع‌آوري مي‌شود و لوله طويلي به نام حالب آن را از کليه به داخل مثانه زهکشي مي‌کند. ادرار در مثانه ذخيره شده و از راه پيشابراه از بدن دفع مي‌شود.

 
سرطان دهانه رحم (سرطان سرويکس)
 
گروه : زنان

در بيماري سرطان رحم (آندومتر)، سلول‌هاي بدخيم (سرطاني) در بافت‌هاي آندومتر (لايه داخلي) رحم رشد مي‌کنند. اين بيماري مراحل مختلفي دارد و هر مرحله نيازمند درمان‌ متفاوتي است. سرطان آندومتر کاملاً قابل درمان است.

 
سرطان کولورکتال (سرطان راست روده و مقعد )
 
گروه : گوارش و کبد

سرطان کورکتال وقتي رخ مي دهد که سلول هايي غيرطبيعي در ديواره روده بزرگ يا مقعد رشد کنند.اين سرطان اول به صورت پوليپ (غده هاي خوش خيم در سطح داخلي روده بزرگ) ظاهر مي شود. دو نوع شايع پوليپ ها عبارتند از: آدنوم و هايپرپلاستيک.

 
سرطان روده بزرگ
 
گروه : گوارش و کبد

روده بزرگ بخشي از سيستم گوارشي مي‌باشد. روده باريک از انتهاي معده شروع و به روده بزرگ ختم مي‌شود و سپس روده بزرگ نيز از آنجا تا محل مقعد ادامه‌مي‌يابد. روده بزرگ شامل دو بخش است: بخش اول کولون ناميده مي‌شود که حدود 180 سانتي‌متر طول دارد. بخش دوم راست روده است که طول آن به 15 تا 25 سانتي‌متر مي‌رسد.

 
سرطان روده کوچک
 
گروه : گوارش و کبد

در هر سال، پزشکان ايالات متحده در حدود 9 هزار تومور بدخيم روده ي کوچک را تشخيص مي دهند. در حالي که شماري از اين موارد سرطان در حال افزايش است.

 
سرطان کليه
 
گروه : کليه و مجاري ادراري

سرطان کليه معمولا در افراد بالاتر از 40 سال ديده مي شود. ولي هيچ کس به درستي علت دقيق اين بيماري را نمي داند. پزشکان به ندرت مي توانند توضيح دهند که چرا يک نفر سرطان کليه مي گيرد ولي فرد ديگري نه.

 
سرطان مثانه
 
گروه : کليه و مجاري ادراري

سرطان مثانه يکي از انواع سرطان‌هاي سلول‌هاي پوششي است. سرطان مثانه دومين سرطان شايع دستگاه ادراري-تناسلي است. سن متوسط براي تشخيص کانسر مثانه 65 سالگي است. ميزان بروز سرطان مثانه در مردان بيشتر است. سرطان مثانه در سفيدپوستان بيش از سياه‌پوستان مشاهده مي‌شود. در ايران، مردان چهار برابر بيش‌تر از زنان به سرطان مثانه مبتلا مي‌شوند.

 
سرطان مجراي صفراوي
 
گروه : گوارش و کبد

سرطان مجراي صفراوي سرطاني است که در لوله هاي بلند باريک (مجاري صفراوي) تشکيل ميشود. مجراي صفراوي به کبد، کيسه صفرا و روده کوچک متصل است.

 
سرطان هاي سر و گردن
 
گروه : گوش و حلق و بيني

سرطان‌هاي سر و گردن که در دهان،‌ لب ، بيني، سينوس‌ها ، حنجره و گلو بروز مي‌کنند . بيش از 90% اين سرطانها از نوع کارسينوماي سلول سنگفرشي (SCC) هستند که از اپيتليوم منشا ميگيرند.

 
کيست پايلونيدال(سينوس پايلونيدال) (بازگشت مو به کمر)
 
گروه : عمومي

اين کيست به صورت يک منفذ پوستي کوچک نمايان شده و گاهي چيزي بيش از يک فرورفتگي حاوي چند موي پيچيده نيست. بيماري پايلونيدال به شکل يک آبسه حاد يا سينوس تخليه شونده در ناحيه ساکرو کوسيکس بروز مي‌کند. اين کيست يا آبسه معمولاً در انتهايي‌ترين نقطه ستون فقرات ايجاد مي‌شود. اين کيست مستعد عفونت است.

 
کلاستروفوبيا (تنگناهراسي) (ترس از محيط بسته)
 
گروه : روانپزشکي

کلاستروفوبيا يا تنگنا هراسي به ترس از گير کردن در يک مکان تنگ و راه گريز نداشتن در مکان‌هاي تنگ گفته مي‌شود. تنگناهراسي شديد اغلب به عنوان يک اختلال اضطراب ديده مي‌شود و مي‌تواند به وحشت‌زدگي بينجامد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد که 5 تا 7 درصد از مردم جهان دچار تنگناهراسي هستند ولي تنها درصد کمي از آن‌ها از درمان روان‌پزشکي برخوردار شده‌اند.

 
صرع (اپي‌لپسي)
 
گروه : مغز و اعصاب

صَرع يا اپي‌لپسي عبارت است از مجموعه‌اي از اختلالات عصبي مزمن پزشکي يا بلند مدت که با حمله صرعي مشخص مي‌شود. اين حملات ممکن است بسيار خفيف و تقريباً غيرقابل شناسايي بوده يا برعکس طولاني مدت و با لرزش شديد همراه باشد. در صرع حملات به طور مکرر روي مي‌دهد و هيچ دليل ثابت و مشخصي ندارد، در حاليکه حملاتي را که به دلايل خاص روي مي‌دهد، نبايد به عنوان حمله صرعي تلقي کرد.

 
سرماخوردگي (آنفولانزا)
 
گروه : عمومي

سرماخوردگي معمولاً با خستگي، احساس سرما، عطسه و سردرد آغاز مي‌شود و با علائمي چون سرفه، گلودرد، آبريزش بيني و تب ادامه مي‌يابد و معمولاً هفت تا ده روز بعد برطرف مي‌شود و برخي علائم ممکن است تا سه هفته طول بکشد. بيش از دويست نوع ويروس عامل سرماخوردگي وجود دارد، با اين حال راينو ويروس‌ها متدوال‌ترين عامل اين بيماري هستند.

 
اوتيسم
 
گروه : مغز و اعصاب

اوتيسم يا درخودماندگي نوعي اختلال رشدي (از نوع روابط اجتماعي) است که با رفتارهاي ارتباطي، کلامي غيرطبيعي مشخص مي‌شود. علائم اين اختلال تا پيش از سه سالگي بروز مي‌کند و علّت اصلي آن ناشناخته‌است. اين اختلال در پسران شايع‌تر از دختران است. وضعيت اقتصادي، اجتماعي، سبک زندگي و سطح تحصيلات والدين نقشي در بروز اوتيسم ندارد. اين اختلال بر رشد طبيعي مغز در حيطه تعاملات اجتماعي و مهارت‌هاي ارتباطي تأثير مي‌گذارد.

 
بيماري پروانه‌اي (اپيدرموليز بولوزا) (اي بي)
 
گروه : پوست

بيماري پروانه‌اي يا اپيدرموليزيس بولوسا (اي‌بي: EB) يک بيماري ارثي در بافت‌هاي پوستي مي‌باشد که در پوست و غشاي مخاطي ايجاد تاول مي‌کند. شيوع اين بيماري 1 در 50000 است. شدت بيماري از ملايم تا کشنده تغيير مي‌کند. اين بيماري از يک جهش ژنتيکي در کراتين يا کلاژن ايجاد مي‌شود. اين بيماري در تمامي گروه‌هاي قومي و نژادي رخ مي‌دهد و به طور مساوي بر مردان و زنان اثر مي‌کند. در نتيجه، پوست به شدت شکننده خواهد شد و کوچکترين اصطکاک يا آسيبي لايه‌هاي پوستي را جدا کرده و ايجاد تاول مي‌کند. افراد دچار شده به اين بيماري در معرض ريسک سرطان پوست مي‌باشند.

 
سندروم خستگي مزمن
 
گروه : عمومي

خستگي مزمن به خستگي عمومي بدن اطلاق مي‌شود که به مدت طولاني ادامه داشته باشد. اين خستگي در تمام بدن گسترش پيدا کرده و باعث کاهش فعاليت بدني و توان فرد مي‌شود.

 
انسداد روده (Ileus)
 
گروه : گوارش و کبد

انسداد روده يا «قولنج الياوسي» (بسته شدن روده) توقف جريان رو به جلو و پيشروي محتويات روده بخاطر «راه بند» هاي مختلف است و مي‌تواند در هر سني، از نوزادي تا سالخوردگي، انسان را گريبان گير کند. اين بيماري يک خطر جاني بسيار مهم محسوب مي‌شود که بايستي سريعاً بوسيله پزشک متخصص (ترجيحا جراح) درمان شود.

 
هموفيلي
 
گروه : خون

هموفيلي يک اختلال خونريزي دهنده ارثي است.افراد مبتلا به هموفيلي به علت سطح پايين يا عدم وجود پروتئين هايي به نام فاکتورهاي انعقادي، قادر به متوقف کردن روند خونريزي نمي باشند.

 
سلياک
 
گروه : گوارش و کبد

بيماري سلياک‌ (به انگليسي: Coeliac disease) يا اسپروي سلياک يک اختلال خودايمني روده باريک با زمينه ژنتيکي (ارثي) است. در اين بيماري گوارشي پرزهاي روده باريک آسيب مي بيند و در جذب مواد اختلال پيدا مي کند. در صورتي که بيماران مبتلا به سلياک، پروتئيني از دسته گلوتن (gliadin) که در برخي از غلات مانند گندم، جو، چاودار و گاه جوي دوسر وجود دارد را مصرف کنند دچار علايم عدم تحمل مي‌شوند.

 
واريس
 
گروه : قلب و عروق

رگ‌هاي واريسي، رگ‌هاي متورمي هستند که در زير پوست قرار گرفته‌اند و مي‌توان آن‌ها را ديد و حس کرد. اين رگ‌ها در پاها ايجاد مي‌شوند. اين بيماري حداقل يک نفر از هر چهار نفر را مبتلا مي‌کند و در زنان بيشتر شايع است و با افزايش سن نيز احتملا ابتلا به آن بيشتر مي‌گردد. رگ‌هاي واريسي با اينکه مي‌توانند ظاهر ناخوشايندي داشته باشند، اما در بيشتر افراد مشکلي ايجاد نمي‌کنند. اگر علائم اين بيماري را داشته باشيد، روش‌هاي مختلفي مي‌توانند به بهتر شدن ظاهر و احساس پاهاي شما کمک کنند.

 
<< 101112131415 >>
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
درباره آی پزشک
جستجو در آی پزشک
 
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
آدرس ایمیل : info@IPezeshk.com
 
بالا