معرفی بیماری ها
«بیماری ها«
سارکوم بافت نرم
 
گروه : بافت عضلاني و مفاصل

توده بدخيمي (سرطاني) که به داخل بافت نرم توسعه يافته است، سارکوم ناميده مي شود. سارکوم اصطلاحي يوناني بوده و به معني افزايش گوشت مي باشد. سارکوم بافت نرم، انواع مختلفي دارد.

 
سارکوم يووينگ
 
گروه : بافت عضلاني و مفاصل

سارکوم يووينگ (به انگليسي:Ewing sarcoma) دومين بدخيمي شايع در کودکان است و حدود 3درصد سرطان‌هاي اطفال را به خود اختصاص داده است.

 
سندرم روده کوتاه
 
گروه : گوارش و کبد

سندروم روده کوتاه (SBS) زماني اتفاق مي ‌افتد که قسمت بزرگي از روده از طريق جراحي برداشته شود و باقيمانده روده نتواند جذب مواد غذايي را انجام دهد.

 
سندرم توره (تورت)
 
گروه : مغز و اعصاب

به تيک‌‌ها‌ي حرکتي و سپس تيک‌‌ها‌ي صوتي به علت درگيري هسته‌‌ها‌ي قاعد‌ها‌ي مغز سندرم توره مي‌‌گويند. شروع اين اختلال قبل از 16 سالگي و معمولاً در 5 سالگي است.

 
سندرم زولينجراليسون (گاسترينوما ) (سندرم زولينگر اليسون )
 
گروه : گوارش و کبد

سندرم زولينجراليسون عبارت است از وجود زخم‌‌ها‌ي متعدد و مقاوم به درمان در معده به دليل تومور ترشح کننده گاسترين ( گاسترينوما ) در پانکراس.

 
سندرم بعد از جراحي قلب (سندروم درسلر)
 
گروه : قلب و عروق

سندرم درسلر، حالتي است که ممکن است پس از بروز حمله، سکته و يا جراحي قلب در بيمار بروز کند. اين حالت زماني رخ مي دهد که لايه خارجي قلب (پريکارد) ملتهب شود و معمولا هم پس از گذشت چندين هفته يا ماه پس از آسيب بافتي رخ مي دهد .به نظر مي رسد سيستم ايمني در بروز اين حالت دخيل باشد.

 
سپسيس (عفونت منتشر)
 
گروه : عفوني

وقتي که بدن به عفونت و التهاب باکتريال بطور طبيعي واکنش نشان دهد، سپسيس اتفاق مي افتد. در سپسيس، باکتري‌ها سمي توليد مي کنند که باعث انتشار وسيع التهاب در ارگان‌هاي بدن شده و درجه حرارت بدن فرد، فشار خون و عملکرد ريه‌ها و ديگر ارگان‌ها به سرعت تغيير مي کند.

 
سرخجه
 
گروه : عمومي

سرخجه يک بيماري ويروسي است که سرخک آلماني يا سرخک سه روزه نيز نام دارد زيرا تب بيمار بعد از 3 روز قطع مي‌شود. گاهي اوقات ضايعات پوستي آن شبيه سرخک يا مخملک تظاهر پيدا مي‌کند.

 
سرطان
 
گروه : عمومي

سَرَطان نامي است که به مجموعه? بيماري‌هايي اطلاق مي‌شود که از تکثير مهارنشده? سلول‌ها پديد مي‌آيند. سلول‌هاي سرطاني از سازوکارهاي عادي تقسيم و رشد سلول‌ها جدا مي‌افتند. علت دقيق اين پديده نامشخص است ولي احتمال دارد عوامل ژنتيکي يا مواردي که موجب اختلال در فعاليت سلول‌ها مي‌شوند در هسته سلول اشکال وارد کنند. از جمله? اين موارد مي‌توان از مواد راديو اکتيو، مواد شيميايي و سمي يا تابش بيش از حد اشعه‌هايي مانند نور آفتاب نام برد.در يک جاندار سالم، هميشه بين ميزان تقسيم سلول، مرگ طبيعي سلولي و تمايز، يک تعادل وجود دارد.

 
سرطان رحم (سرطان آندومتر )
 
گروه : زنان

سرطان دهانه? رحم يا سرطان گردن رحم گونه‌اي سرطان است که از گردن رحم آغاز مي‌گردد.[1] اين بيماري به خاطر رشد غيرطبيعي سلول ايجاد مي‌شود و اين سلول‌ها مي‌توانند در ديگر اعضاي بدن گسترش يابند يا به آنها حمله کنند.در ابتداي ابتلاء به اين بيماري، معمولاً نشانه‌اي بروز پيدا نمي‌کند. نشانه‌هاي بعدي اين بيماري شامل مواردي همچون: خونريزي واژني، درد لگن يا دردآميزش مي‌شود.

 
سرطان بيضه
 
گروه : کليه و مجاري ادراري

مثل تمام سرطان‌ها، در اينجا هم رشد غيرطبيعي سلول‌هاي بيضه را داريم که باعث ايجاد بدخيمي در بيضه مي‌شود.

 
سرطان پانکراس (سرطان لوزالمعده)
 
گروه : غدد و متابوليسم

پانکراس، ارگاني است که پشت معده قرار دارد. وطيف? پانکراس ترشح هورمون و شيره هاي گوارشي براي کمک به هضم غذا مي باشد. لوزالمعده يا پانکراس، اندامي اسفنجي شکل و لوله اي در پشت معده است.

 
سرطان پروستات
 
گروه : کليه و مجاري ادراري

سرطان پروستات دومين سرطان شايع مردان درسرتاسر جهان است. تشخيص سرطان پروستات تا پنج سال پس از معرفي PSA) Prostate Specific Antigen) سيري صعودي داشت و پس از آن تا سال 1995 ، کاهش در بروز سرطان پروستات ديده شد.

 
سرطان پستان در مردان
 
گروه : غدد و متابوليسم

سرطان سينه در مردان بيماري خيلي نادري است. اين امر احتمالا مربوط به ميزان کمتر بافت پستاني و نيز اين واقعيت است که مردان مقادير کمتري از هورمونهايي همچون استروژن را که مشخص شده ايجاد سرطان پستان در زنان را تحت تاثير قرار مي‌دهد، توليد مي‌کنند. بهر حال از هر 100 مورد سرطان سينه تنها يک مورد آن در مردان مشاهده مي‌شود و در ميان يک ميليون مرد تنها 10 نفر دچار اين بيماري مي‌شوند.

 
سرطان پوست (ملانوم)
 
گروه : پوست

سرطان پيشرفته پوست يا ملانوم، در واقع نوعي سرطان پوست است که از سلول‌هايي در پوست به نام ملانوسيت منشا مي‌گيرد و به ساير نواحي بدن و عمدتاً گره‌هاي لنفاوي، کبد، ريه‌ها و دستگاه عصبي مرکزي گسترش مي‌يابد.

 
سرطان پوست (نوع اس.سي.سي سرطان پوست)
 
گروه : پوست

اس سي سي تمايل دارد در سلول هاي افراد ميانسال و مسني که زمان هاي زيادي در معرض آفتاب قرار گرفته اند ايجاد شود .

 
سرطان پوست (نوع بي.سي.سي سرطان پوست) (کارسينوم سلول بازال)
 
گروه : پوست

شايع ترين نوع سرطان پوست در انسان است که به تنهايي در هر سال در يک ميليون نفر در ايالات متحده توسعه ميابد . کارسينوم سلول بازال حدود 80 درصد از کل سزطان هاي پوست را تشکيل مي دهد که اين نوع سرطان در سلول هاي بازال پوست که پايين ترين لايه اپيدرميس مي باشد ايجاد ميشوند .

 
سرطان تخمدان
 
گروه : زنان

سرطان‌هاي بوردرلاين يا سرطان سلول‌هاي بنيادين، سرطان‌هاي نسبتاً خوش‌خيم‌تر و کم‌خطرتري هستند که با يک جراحي کوچک قابل درمانند. سرطان سلول‌هاي زاينده يا جرم سل تخمدان هم بين 5تا 10درصد سرطان‌هاي تخمدان را تشکيل مي دهد و در سلول‌هايي که در آينده به تخمک تبديل مي‌شوند، رخ مي‌دهد.

 
سرطان تيروئيد
 
گروه : غدد و متابوليسم

سرطان تيروئيد عبارت است از رشد بي‌قاعده و کنترل نشده سلول‌هاي غده تيروئيد که ممکن است به نواحي اطراف تيروئيد و ساير قسمت‌هاي بدن نيز گسترش پيدا کند. سرطان تيروئيد مي‌تواند هر فردي را در هر سن و سالي درگير کند، ولي خوشبختانه با روش‌هاي درماني مخصوصي که در حال حاضر وجود دارد، مي‌توان اغلب اين بيماران را درمان کرد.

 
سرطان چشم
 
گروه : چشم و مجاري اشکي

شايع‌ترين تومورهاي شايع چشمي در بزرگسالان شامل تومورهاي عروق خوني مانند همانژيوم، لنفانژيوم و نواقص عروقي، تومورهاي اعصاب، چربي و سينوس‌هاي اطراف چشم است. لنفوم شايع‌ترين تومور بدخيم چشمي در بزرگسالان است. تومورهاي متاستاتيک چشم بيشتر از تومورهاي اوليه پستان و پروستات ناشي مي‌شود.

 
<< 5678910 >>
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
درباره آی پزشک
جستجو در آی پزشک
 
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
آدرس ایمیل : info@IPezeshk.com
 
بالا